Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Zakynthos Tengeri Nemzeti Park

A Tengeri Nemzeti Parknak 3 része van A, B és C. A három különböző betűvel jelölt területen különböző szabályok érvényesek. Az A zónában mindenféle csónakforgalom tiltott. A B zónában maximum 6 mérföld/óra sebességgel közlekedhetnek csónakok, itt tilos lehorgonyozni. A C zónában is érvényes a sebességkorlátozás, de a horgonyzás nincs tiltva.

Zakynthos Tengeri Nemzeti Park

Fotó: Heather Cowper (National Marine Park of Zakynthos)

 

Laganas és Kalamaki strandjai a Tengeri Nemzeti Park részét képezik, így ha itt akarunk strandolni bizonyos szabályokat be kell tartanunk.

Zakynthos Laganas strand

Fotó: Dan Stevens (Zakynthos Laganas strand)

 

1. A strandra semmilyen járművel nem szabad behajtani.

2. Napnyugta és napfelkelte között a strandon tartózkodni szigorúan tilos! A teknősök az éj leple alatt jönnek ki a homokba és lerakják tojásaikat.A kikelt kis teknősök szintén éjszaka vándorolnak vissza a tengerbe!

3. Csak a telepített napágyakat használhatjuk, saját napágyat illetve napernyőt nem szúrhatunk le a homokba, hogy ne változtassuk meg a teknősök megszokott útvonalát.

4. Törölközőinket a tengertől maximum 5 méterig helyezhetjük el, feljebb nem mert ott már teknősfészkek vannak!

A nemzeti parkról és a teknősökről érdeklődhetünk a lelkes környezetvédőknél, akik a parton lévő kis bódékban vannak. Szívesen adnak nekünk szórólapot és válaszolnak a kérdéseinkre.

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok