Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Hydra a nyugalom és a szamarak szigete

Hydra a nyugalom és a szamarak szigete. Az alig 60 négyzetkilométernyi területű szigetről kitiltották a motoros járműveket, emiatt a szamár vált az egyedüli áruszállító „alkalmatossággá”. A szűk, meredek, macskaköves, hegyre vezető utcák és ezek az állatok különleges hangulatot kölcsönöznek a szigetnek.

Fotó: Tom Mascardo

 

Hydra szigetén a hagyományos görög városkép érvényesül; a szűk utcákat fehér házak övezik, a városon kívül pedig festői tájak fogadják az idelátogató turistát. Nem csak a nappali panoráma, hanem az éjszakai égbolt is csodálatos; a szigeten nincs közvilágítás, így a fényszennyezés minimális.

Fotó: Agnee

 

A sziget legelbűvölőbb része maga a város, amelyet a kikötő öleli magába. A mesés szépségű partszakasz a fehér épületekkel, a piacterekkel, a tenger kékjével és a hajók látványával különleges hangulatot kölcsönöz az egész Hydrának.

 

Hydra látnivalói

 A sziget legnagyobb különlegessége az a tény, hogy az utcákon nem közlekednek motoros járművek. Ezek használatát rendelet tiltja, egyedüli kivételt a szemeteskocsik jelentik. Ennek köszönhetően időutazáson vehet részt az ideutazó turista; a szűk városi utcákon autók helyett szamarak állnak rendelkezésre.

Ha a turista nem szeretné önerőből megmászni a meredek emelkedőket és utcákat, szamárhátas közlekedést is választhat. Az ilyenfajta közlekedés gyorsnak nem nevezhető, viszont kétségtelenül különleges élmény.

Fotó: Christos Loufopoulos

 

A szigeten mintegy 300 kisebb-nagyobb templom és 6 kolostor található. Ezek közül mindenképpen ajánlott Hypapante Templomainak megtekintése. A Történeti Múzeum nem csak Hydra szigetének, hanem a bővebb pátriának is egyfajta bemutató gyűjteménye.

Kihagyhatatlan látnivaló a várost védő bástyák megtekintése is. Ezek a kikötő két oldalán magasodnak; a történelemben fontos védelmi szerepük volt, ma már az itt található ágyuk a fényképező turisták kedvencei.

Fotó: Pedro

 

Hydra strandjai

A sziget minden látnivalója, értéke és különlegessége ellenére a legtöbben a tengerparti örömökért látogatnak ide. Jellemzően sziklás, homokos és kavicsos partszakaszok váltják egymást, így mindenki megtalálhatja a maga ízlésének leginkább megfelelő részeket. Motoros közlekedés híján ezeket a strandokat gyalogosan vagy szamárháton lehet megközelíteni.

Fotó: Aleksandr Zykov

 

Hydra strandjainak a közös tulajdonsága, hogy mindenhol csodálatosan tiszta kék vizet talál, aki meg szeretne mártózni a habokban. A Spilia névre keresztelt sziklás partszakasz az egyik legnépszerűbb. A mesés szépsége mellett az teszi igazán vonzóvá, hogy a városhoz közel a kikötő mellett található; való igaz, a városban megszálló turisták gyalogszerrel aligha mennének messze egy kis lubickolásért.

Fotó: dronepicr

 

A közelben található a Hydronetta Beach névre keresztelt partszakasz is. Itt is kellemes környezet várja a fürdőzőket, de valójában a búvárkodni vágyó vendégek számára tartogat igazi meglepetést.

A várost elhagyva számos különböző jellegű strand és partszakasz áll a fürdőzők rendelkezésére; a Palamidas homokos partokkal, Molos sziklákkal, Bisti kavicsos területtel várja a vendégeket.

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek

Fotó: dronepicr

Kamini partszakasza kihagyhatatlan a tenger szerelmesei számára; a festői kikötővel, a halászhajókkal és a természetes szépséggel rendelkező szakasz a Hydra szigetére látogató turisták egyik kedvenc állomása.

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok