Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

A hagyományos görög nyaralóhely, Nei Pori

Ha görögországi nyaralásra gondolunk, sokunknak a fehér homok, a fehér-kék házak és az ókori romok képei jelennek meg szemünk előtt. Nei Pori városában mindent adott egy ilyen nyaraláshoz. Igazán hangulatos, teljes mértékben görög turistaparadicsom. Itt szinte minden arról szól, hogy az ide látogató turista igazán jól érezze magát, és mindent megtesznek azért, hogy újra és újra visszacsábítsák a látogatókat.

Görögország Nei Pori strand

Fotó: Etelka (Görögország Nei Pori strand)

 

Nei Pori tengerparti napozó

Fotó: Etelka (Nei Pori tengerparti napozó)

 

Turistaközpontú kis görög falu

Bár összesen százan lakják ezt a kis falucskát, turistaszezonban ennek többszörösére duzzad a népesség. Sokan vannak, akik a közeli városokból járnak át ide dolgozni. A part mentén rengeteg apartman várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Nei Pori apartman

Fotó: Etelka (Nei Pori apartman)

 

A faluban két szálloda található, melyek minden kényelmet megadnak a turistáknak. Itt minden a pihenésről, a nyugalomról és a kikapcsolódásról szól. Kisgyerekes családok számára kitűnő választás, hisz nagyon lassan mélyül a part, így a kicsik könnyen játszhatnak a finom homokban. Baráti társaságok is jól szórakozhatnak itt, ugyanakkor a vízi sportok – leginkább a búvárkodás – megtalálható itt.

Nei Pori tengerpart

Fotó: Etelka (Nei Pori tengerpart)

 

Platamon kristálytiszta kavicsos tengerpart

Fotó: Etelka (Platamon kristálytiszta kavicsos tengerpart. Nei Pori-tól kb. 3 km-re található a városka.)

 

Programok

Nei Poriban strandolni lehet leginkább: széles, finom homokos tengerpartja mindenkit magához csábít. Szinte nincs olyan turista, aki legalább egyszer az egész napot ne töltené azzal, hogy fekszik a parton.

Nei Pori homokos tengerpart

Fotó: Etelka (Nei Pori homokos tengerpart)

 

Ha már szép barnák vagyunk, irány a tavernák egyike! Vessük bele magunkat a görög gasztronómiába! Mivel minden étterem csak friss alapanyagot használ, ugyanakkor nagyon egészségesen főznek, attól sem kell tartanunk, hogy pár kilóval nehezebben térünk majd haza. A tengeri halak, rákok, kagylók mindig nagyon finomak. Akik szeretik ezeket a finomságokat, itt igazán a paradicsomban érezhetik magukat. Mindenhol istenien készítik, így bátran fogyaszthatjuk őket.

Nei Pori étterem

Fotó: Etelka (Nei Pori étterem)

 

A finom ebéd után fedezzük fel a környéket biciklivel, vagy ha jobban esik, gyalogszerrel. Biztosak lehetünk benne, hogy mesés táj fog a szemünk elé tárulni. Ha este szeretnénk egy kicsit szórakozni, erre is van lehetőség. A hangulatos tavernák este is tárt kapukkal várnak bennünket.

Nei Pori taverna

Fotó: Etelka (Nei Pori taverna)

 

Görögország Nei Pori templom

Fotó: Etelka (Görögország Nei Pori templom)

 

Platamon strand környéke

Fotó: Etelka (Platamon strand)

 

Környékbeli látnivalók

A falu közelében számos látnivaló várja a turistát. Ezek közül is érdemes kiemelni az Enipea-szorost vagy a Tempi-völgyet. Mindkét természeti látványosság igazán vadregényes tájat mutat nekünk. A Tempi-völgyben kis falucskák valamint hegyek találhatók, melyek leginkább fentről nézve nyújtanak mesébe illő látványt. Ez a völgy csupán 10 km-re található Nei Pori-tól így akár egy délutáni programnak is megfelel.

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek

A közelben található még az Olümposz-hegyi Görög Nemzeti Park. Akik szeretik a természetet, itt biztosan nagyon jól fogják érezni magukat. Bármelyik úti célt is választjuk, érdemes túrafelszerelésben nekiindulni, hisz sok helyen még érintetlen a táj, nincsenek kikövezett turista útvonalak.

Platamon kikötő

Fotó: Etelka (Platamon kikötő)

 

Az egész falu tényleg azért jött létre a ’70-es években, hogy kiszolgálja a turistákat. Épp ezért nem furcsa, hogy csupán két főutcája van, és ebben a két utcában található meg minden, ami fontos, legyen az szupermarket, szuvenír bolt vagy étterem. Úgy a szállások, mint az élelmiszerek árai kifejezetten mérsékeltek, így még anyagi szempontból is jó választás ez a görög falu. Ez a kis görög turistaparadicsom színvonalas szolgáltatásokkal várják az ide érkezőket.

 

Paleopyrgos kagylóház

Fotó: Etelka (Nei Poriól nem messze a Paleopyrgos kagylóház)

 

Görögország Platamon vár

Fotó: Etelka (Görögország Platamon vár)

 

Görögország Nei Pori város

Fotó: Etelka (Görögország Nei Pori város)

 

Görögország Nei Pori 2013

Fotó: Etelka (Görögország Nei Pori 2013)

 

Fakultatív programok

  • Athén városlátogatás autóbusszal
  • Vergina városlátogatás
  • Thessaloniki  városlátogatás
  • Thessaloniki aquapark
  • Kalózhajó (Litochoro partszakasz, Olymposz, strandolás, ebéd)
  • Meteorák megtekintése
  • Olymposz-hegy megtekintése
  • Görög est
  • Skiathos autóbusszal és hajóval

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok