Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Az egyre népszerűbb Tolo

Peloponnészosz egyike Görögország műemlékekben leggazdagabb területeinek. Ha ide látogatunk nyaralni, nem csak a lélegzetelállító táj nyerheti el tetszésünket, hanem rengeteg más látnivaló is akad, így a programokban nem fogunk szűkölködni.

Görögország Tolo tolo városa

Fotó: Fehér Zsolt (Görögország Tolo tolo városa)

 

A félsziget egyik városa Tolo. A városka az Argoliszi-öböl partján fekszik. Néhány évvel ezelőtt még egyszerű kis halászfalu volt, ám napjainkra a turizmusnak köszönhetően meglehetősen kinőtte magát. Bár jóval látogatottabb és felkapottabb hely lett Tolo, mint ennek előtte, egykori varázsát így sem vesztette el. Déli fekvésének és tágas, lassan mélyülő, tiszta tengerpartjainak köszönhetően nyerte el a turisták tetszését, és tett szert a nagy látogatottságra.

Tolo szélén a tengerpart

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Tolo szélén a tengerpart)

 

A város történelméről

A városról a trójai háború leírásából hallunk először, megemlítik, mint egy bizánci, velencei, majd török fennhatóság alatt álló terület. Az első biztos forrásokból Tolót kis halászfaluként ismerjük meg. Napjainkban a város némileg változott, hiszen lassan igencsak kecsegtető turistaközpontként hallhatunk róla.

Tolo főutcája

Fotó: Fehér Zsolt (Tolo főutcája)

 

Fekvésének és tengerpartjának köszönhetően a leglátogatottabb görög üdülők közé tartozik manapság. Bár ma sem mondható nagyvárosnak, az élet itt sem unalmas. Rendkívül pezsgő és izgalmas itt az élet mind éjszaka, mind pedig napközben.

Templom a hegyen, Görögország Tolo

Fotó: Fehér Zsolt (Templom a hegyen, Görögország Tolo)

 

A várost nem csak tengerpartja teszi érdekessé és a turisták számára kedveltté, hanem az is, hogy fekvése kedvező, hiszen a látványosságokat tekintve központi fekvésű, minden görög műemlék könnyen megközelíthető ebből a városkából. Így kellemes környezetben tölthetjük el a nyaralást, és ha látni is szeretnénk egy keveset Görögországból is, akkor sem lesz problémánk, ami a távolságokat és az időspórlást illeti. Érdemes kihasználni ezt az adottságot, hiszen sokszor ütközünk más helyen olyan problémába, hogy időhiány miatt nem tudunk ellátogatni valahová, ahová szeretnénk, vagy hogy egy program a sok utazás miatt egy egész napot is felvesz. Tolo fekvésének köszönhetően ez a probléma itt jócskán enyhül.

Korinthoszi-csatorna

Fotó: Fehér Zsolt (Korinthoszi-csatorna)

 

Mit érdemes megnézni Tolon

Üdülőközpont lévén Tolóban igencsak könnyen kaphatunk elfoglaltságot magunknak. Mivel gyönyörű tengerpartjával büszkélkedhet, nem meglepő, hogy itt is különböző programok és szórakozási lehetőségek várják az idelátogatókat. A lassan mélyülő, homokos parton tavernák, bárok és éttermek sorakoznak, de az izgalmasabb programok kedvelőinek lehetőségük nyílik különböző vízi sportok kipróbálására is. Az éttermekben a helyi gasztronómiába is belekóstolhatunk, de aki inkább a szokványos ízeket kedveli, az sem marad éhesen.

Tolo strand

Fotó: Fehér Zsolt (Tolo strand)

 

A tengerparton pihengetve csodálatos kilátás tárul elénk, nem csak a kék tenger, hanem két sziget is előbukkan a látóhatáron: Romvi és Koronis. Az, aki nem csak Tolóban töltené idejét, lehetősége nyílik ellátogatni a görög műemlékekhez, szervezett vagy egyéni kirándulás során.

Görögország, Tolo látkép, Romvi és Koronis

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Görögország, Tolo látkép, Romvi és Koronis)

 

Ha nem akarunk túl messzire eltávolodni Tolótól, akkor a közelben is vannak látványosságok. Ilyen például a közelben elterülő Asini, amely mindössze 3 km-re fekszik Tolótól. Ez a falucska nyugodtságáról híres.

Asini, Kastraki ókori városállam

Fotó: Fehér Zsolt (Asini, Kastraki ókori városállam)

 

Ha pedig történelmi jellegű látnivalóra vágyunk, akkor 11 km-re fekszik Tolótól Nafplio városa.

Nafplio, Palamidi várkastély

Fotó: Fehér Zsolt ( Nafplio, Palamidi várkastély)

 

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek
Nafplio, Palamidi várból a kilátás

Fotó: Fehér Zsolt ( Nafplio, Palamidi várból a kilátás)

 

Azok, akiket érdekel a mükénéi kultúra, ellátogathatnak Mükénében, ennek a civilizációnak a központjába, amely mindössze 31 km-re fekszik Tolótól. Kicsivel messzibb található Epidaurosz, amely a színházáról híres, ami szintén egy fontos összetevője a görög kultúrának. Ezen lehetőségek mellett vannak kikapcsolódást szolgáló programok is, ilyenek a különböző hajókázások, amelyeket érdemes kipróbálni.

Az epidauroszi színház

Fotó: Fehér Zsolt (Az epidauroszi színház)

 

Nemeai Zeusz templom romjai

Fotó: Fehér Zsolt (Nemeai Zeusz templom romjai)

 

Fakultatív programok

Athéni városlátogatás, BBQ kalózhajó, Éjszakai Nafplion hajóút, Hydra-Spetses hajóút, Mükéné, Epidaurosz, Nafplion, Nemeai borkóstoló , Korinthoszi csatorna áthajózása, Görög est, Argolisz-körút.

Nemeai borkóstoló

Fotó: Fehér Zsolt (Nemeai borkóstoló)

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok