Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Olympic Beach aranypartja

Görögország közkedvelt nyaralóhely nagyon sok ember számára, hiszen viszonylag könnyen elérhető, anyagiakban sem túl megterhelő, mesés tájakkal, gazdag történelemmel rendelkező ország.

Görögország Olympic Beach

Fotó: Gabriel (Görögország Olympic Beach)

 

Miért Olympic Beach?

Az Olymposzi Riviéra Görögország egyik legszebb nyaralóhelyekén van számon tartva, nem hiába. Az itt található üdülőhely, Olympic Beach számos lehetőséget nyújt az odalátogatóknak: partja gyönyörű, vize kristálytiszta, utcái romantikusak, szállásai változatosak.

Olympic Beach utcakép

Fotó: Gabriel (Olympic Beach utcakép)

 

Mi az, amiért leginkább megéri erre az üdülőhelyre ellátogatni?

Közepén helyezkedik el számos görög látnivalónak, így aki idelátogat, csendes, autentikus pihenése alatt bármikor elugorhat Athénba vagy akár Thessalonikibe, illetve azokra a közeli településekre, melyek bővelkednek szórakozóhelyekben. És ezek mellett a hely önmagában is nyugalmat, pihentető kikapcsolódást ígér. Kirándulások tökéletes kiindulópontja. 100 km-en belül meglátogatható többek közt a Dion, a Meteorák, a Tempi-völgy és persze az Olympos-hegy is.

Olimposzi Riviéra tengerpart

Fotó: Christoph Faak (Olimposzi Riviéra tengerpart)

 

Elhelyezkedése

Olympic Beach, vagy ahogy az útjelzőtáblákon írja: Olympiaki Akti egy bájos kis üdülőfalu, hosszú kilométereken kígyózó arany homokos tengerparttal, és gyönyörűen tiszta, sekély vízzel. Ez a kis görög paradicsom Észak-Görögországban található, Pieria megyében. Közeli település még Paralia, ami 3-4 km-re helyezkedik el Olympic Beachtől, és egy kiépített tengerparti sétány köti össze őket. Még egy közeli város, Katerini, ami körülbelül 8 km távolságra található. Mindezek mellett kocsival vagy busszal könnyen meglátogatható Thessaloniki és Athén is.

Olympic Beach strand

Fotó: Christoph Faak (Olympic Beach strand)

 

Szállás, étkezés

Egy nagyon széles skálájú lista áll rendelkezésükre mindazoknak, akik nem tudják, miért válasszák ezt az üdülőhelyet nyaralásuk céljául. Szálláshely például rengetegféle formában fellelhető: vannak itt gyönyörű hotelek, bérelhető szobák, kis bungalók és kempingek is. Az étkezés sem okozhat problémát az odalátogatóknak, hiszen számos étterem, taverna, hangulatos bárok és üzletek sokasága várja a nyaralókat. Ezek közt találhat a turista görög ételkülönlegességekre specializálódott, vagy akár nemzetközi ételeket kínáló helyeket is.

Olymposi Riviéra városi élet

Fotó: Gabriel (Olymposi Riviéra városi élet)

 

Kicsiktől nagyokig

Olympic Beach elsősorban a pihenni vágyóknak, családoknak alkalmas hely, kis, kedves kulturális közösség közelsége, hagyományos kis tavernák hangulata, csendes tengerpart, óriás hotelkomplexumok helyett kis vendégházak. A városban található kis utcák mediterrán hangulatúak, ideálisak esti sétákra. A kisgyerekeknek van kialakított játszótér és számos parkosított zöldövezet. Szintén a kisgyermekes szülőknek válhat előnyére, hogy a víz fokozatosan mélyülő, így a kicsik is nyugodtan pancsolhatnak. A strand biztonságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évek óta kék zászlóval van kitüntetve.

Görögország Olümposz-hegy

Fotó: Christoph Faak (Görögország Olümposz-hegy)

 

Olümposz-hegy látkép

Fotó: Christoph Faak (Olümposz-hegy látkép)

 

Természetesen ettől még ugyanúgy nyújthat élménydús kikapcsolódást a bulizni vágyó fiataloknak is, hiszen a gyönyörű naplementék, a smaragdzöld víz, a citrom- és narancsillat minden korosztályt elvarázsolhat. Mindezen előnyökön túl könnyen megközelíthető esténként bármelyik közeli város. Paraliába, mint ahogy már említettük, akár sétálva is átjuthatnak a szórakozni vágyók. Az Olympic Beach-i strand ezen kívül nagyon jól felszerelt, lehetőség van sportolni a parton vagy akár a vízen. Bérelhető motor és autó is a kirándulni vágyóknak, bicikli a sportkedvelőknek. A közelben található egy óriás élményfürdő is, a Waterland, amelyet szintén érdemes meglátogatni. Ezen kívül fellelhetők különböző kulturális programok úgy a családok, mint az ifjúság számára.

Görögország Olymposi Riviéra

Fotó: Gabriel (Görögország Olymposi Riviéra)

 

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek

Fakultatív programok

  • Egész napos időtöltés a csúszdaparkban
  • Egynapos autóbuszos utazás Athénba
  • Thessaloniki városlátogatás
  • Görög est, zene és tánc és vacsora
  • Buszos- és hajókirándulás Skiathos-szigetére
  • Kirándulás a Olympos hegyre
  • Skiathos szigettúra
  •  Hajózás Paralia öbleiben
  • Vergina, Naussa, Edessa történelmi séta
  • Egész napos autóbuszos kirándulás a Meteorákhoz
Görögország Meteorák

Fotó: Mateus Pabst (POr do sol no Vale de Kastraki, Meteora, Grécia – Kastraki Valley sunset, Meteora, Greece) Naplemenet a Meteoráknál.

 

Görögország Athén Akropolisz

Fotó: Titanas (Athens Acropolis 2007). Görögország Athén Akropolisz.

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok