Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Az érintetlen természet hazája, Kefalónia

Azon turisták számára, akik olyan nyaralóhelyet keresnek, ahol nincs nagy tömegturizmus, kitűnő választás Kefalónia szigete. Rengeteg látnivaló fogadja az ide érkezőket. A hatóságok szigorúan ellenőrzik itt a szállodafejlesztéseket, így mindenütt kiváló szolgáltatást nyújtanak. Ennek az a hátránya, hogy viszonylag magas árakkal kell számolni, és ha nem foglalunk időben, akkor nagyon gyorsan elfogynak a jó helyek.

Kefalonia

Fotó: Berit Watkin (Kefalonia)

 

Krisztálytiszta víz, Kefalónia

Fotó: Berit Watkin (The clear water, Kefalonia) Krisztálytiszta víz, Kefalónia

 

Ha sikerül szállást találnunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy olyan élményekben lehet itt részünk, mint amilyenben egyik görög szigeten sem. Mivel a sziget elég nagy, érdemes autót bérelni, hogy felfedezhessük. Domborzatának köszönhetően a biciklis túrák leginkább edzetteknek ajánlottak.

Myrtos part

Fotó: Tony Hisgett (Myrtos Beach 6) Myrtos part

 

kefalonia4

Fotó: Tony Hisgett (Kefalonia 4) Kefalónia dombos rész

 

Apró érdekességek

A sziget egyik látványossága, hogy szinte teljesen tele van görögfenyőkkel. Akik szeretnek az erdőben barangolni, azok számára igazi paradicsom a fenyők között sétálni. Másik érdekesség, hogy csak itt található meg a kistestű vadló.

Kefalónia naplemente

Fotó: Paul Wilkinson (sunset view across Kephalonia Bay, Greece) Kefalónia naplemente

 

A sziget nevének eredete máig titok. A görög legenda szerint egy ókori hősről kapta a nevét, de ha egy kicsit kutakodunk az ókori görög nyelvben, nagyon gyorsan rájöhetünk, hogy a sziget neve a kephalónia szóból származik, melynek jelentése „sziget fejjel”. Nincsenek írásos emlékek arról, hogy mikor és ki adta ezt a nevet a szigetnek, melynek érintetlen táján forgatták nemrég a közkedvelt filmet, a Corelli kapitány mandolinját. A filmben jól látható, hogy mennyire érintetlen itt még a táj.

Kefalónia érintetlen táj

Fotó: Tony Hisgett (Kefalonia 2) Kefalónia érintetlen táj

 

Finomságok tárháza

A hely természeti adottságainak, valamint a talajnak köszönhetően itt készítik a híres Robola bort. A fehér bor az igazán igényes ínyenceket is rabul ejti. A kiváló talajnak, illetve a tenger közelségének köszönheti egyedülálló aromáját.

Kefalónia Robola borászat

Fotó: schmilblick (Winery) Kefalónia Robola borászat

 

Amit még érdemes megkóstolni, az nem más, mint a fekete mazsola. Mivel sokkal finomabb, mint például az arany vagy a barna mazsola, ezért is nem meglepő, hogy az angol királyi család asztalán is ez található meg. A finomságok közül nem hagyhatjuk ki az isteni kakukkfűmézet sem, melynek teljesen más aromája van, mint a nálunk kapható mézeknek.

Gyros és Mythos sör

Fotó: momo (Gyros & local beer) Itt sem maradhat ki a gyros és a helyi Mythos sör

 

 

Napfény és strand

A csendes, eldugott kis öblökben mindenki megtalálhatja a számára legjobban megfelelő kikapcsolódási formát. Lehet akár egész nap napozni, úszkálni, vagy épp búvárkodni. Ha hajós kirándulásra indulnánk, akkor kiváló kiinduló pont lehet ez a sziget. Több olyan hajóút is indul, amely több napig is eltart, és a közelben fekvő szigeteket, városokat látogatja meg. Érdemes egy ilyenre befizetni, hisz a tengerről teljesen más, lenyűgöző látvány tárul majd elénk. A csodálatosan kimagasló hegy, az Enos szinte az egész szigetet uralja. Sokak véleménye szerint szinte együtt fodrozódik a tengerrel.

Kefalónia Myrtos tengerpart

Fotó: Tony Hisgett (Myrtos Beach 4) Kefalónia Myrtos tengerpart

 

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek
kefalonia9

Fotó: Tony Hisgett (Myrtos Beach 3) Kefalónia Myrtos strand

 

Halászfaluk és mozgalmas városok

A sziget fővárosa 1757 óta Argostoli, mely egyben a legnagyobb település is. Itt minden megtalálható a hangulatos kávézóktól az éjszakai élet színteréig. Ha igazi görög városkát szeretnénk látni, keressük föl Assos városát. Ami jellemző a görög életre, valamint az építészetre, itt mindent megtalálhatunk.

Kefalónia Argostoli

Fotó: Gary Bembridge (Argostoli Kefalonia Greece) Kefalónia Argostoli

 

Görögország, Kefalónia Assos

Fotó: Paul Wilkinson (Assos, Kephalonia, Greece) Görögország, Kefalónia Assos

 

Skala települést leginkább azok kedvelik, akik a csendes, nyugodt, meghitt nyaralásokat részesítik előnyben. Nem egy eldugott városról van szó, mégis nagyon csendes. Igazi görögös házaival, a fehér falakkal szinte mindenkit ámulatba ejt.

Szent Gerasimos kolostor

Fotó: schmilblick (Szent Gerasimos kolostor)

 

Évről-évre egyre többen választják ezt a helyet a nagy döntésük meghozatalára, egyre többen jönnek ide azért, hogy itt mondják ki a boldogító igent. Ez sok pár számára praktikus is, hisz szűk körben, meghitt hangulatban tarthatják meg az esküvőt, és utána általában itt is töltik a mézesheteket.

Kefalónia romantika

Fotó: Dan Taylor (Kefalonia)

 

Fakultatív programok:

  • Kefalonia szigettúra
  • Ainos-hegyi túra
  • Esti séta Argostoliban
  • Fiskardo hajókirándulás
  • Hajókirándulás Zakynthosra
  • Ithaka hajókirándulás
  • Görög est
  • Myrtos Beach-en strandolás
Hajókirándulás Zakynthosra

Fotó: Nataša Stuper (Navagio beach, Zakynthos) Hajókirándulás Zakynthosra

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok