Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

A csendes Korfu Sidari

Görögország szigetvilága nagyon népszerű úti cél a magyarok körében, Korfu szigete pedig talán a legkedveltebbek egyike. Itt található ez a csendes, alig 400 fős lakossággal rendelkező kis falucska, Sidari. Korfu szigetének északi részén található, Korfu (Kerkira) városától mindössze 36 km-re. Bár lakossága nagyon kevés, mégis bizton állíthatjuk, hogy szinte minden megtalálható itt, ami ahhoz szükséges, hogy egy nagyon kellemes nyaralásban legyen részünk.

Kis sziklák, Sidari

Fotó: Frédérique Voisin-Demery (Petites falaises, SIdari) Kis sziklák, Sidari

 

Korfu sziget fővárosa Korfu avagy Kerkira

Fotó: Fehér Zsolt (Korfu sziget fővárosa Korfu avagy Kerkira)

 

Fedezzük fel a szigetvilágot vízibiciklin!

Azok számára, akik az aktív pihenést szeretik, kitűnő választás a vízi biciklizés. A parton szinte mindenhol bérelhetünk vízi járgányt, melynek segítségével felfedezhetjük még a rejtett öblöket is. Ez a turisták körében nagyon kedvelt kikapcsolódási forma, ráadásul megfizethető áron lehet kölcsönözni. Az egyik legjobb megoldás abban az esetben is, hogyha nem a parton szeretnénk napozni, hanem inkább a vízről csodálnánk meg ezt a kis falucskát.

Sidari vízibicikli

Fotó: Florian Junk (sidari morning 7) Sidari vízibicikli

 

Sidari tengerpart, vízibiciklik

Fotó: Fehér Zsolt (Sidari tengerpart, vízibiciklik)

 

Sidari nagy előnye, hogy lassan mélyül a part mentén a víz. Sok esetben akár mélyebbre is kell mennünk, és még mindig csak térdig ér a víz. Ez leginkább a kisgyerekes családok számára lehet előny, de azok is kedvelik, akik nem tudnak a legjobban úszni.

Sidari nagy strand

Fotó: Fehér Zsolt (Sidari nagy strand)

 

Sidari kis strand

Fotó: Fehér Zsolt (Sidari kis strand)

 

Jellegzetes ételek, italok

Sokan tartják fontosnak egy nyaralás alkalmával, hogy a helyi jellegzetes ételeket, italokat megkóstolják. Sidariban a szinte autentikusnak nevezhető gyros is jelen van az étlapokon. Az olasz konyha kedvelőinek van egy jó hírünk: olaszos étterem is található a faluban. Akik a hazai ízekről nyaralásuk alkalmával sem szeretnének lemondani, azok keressék fel a helyi magyaros éttermet. Biztosak lehetnek benne, hogy igazi, magyar paprikával készült halászlét és egyéb magyaros finomságokat falatozhatnak. Az olasz és a magyar étterem mellett megtalálható még a kínai konyha is, de az igazi görög tavernák még mindig hangsúlyosabban vannak jelen. Szinte nincs is olyan étterem, ahol a tenger gyümölcsei ne lennének pazarul tálalva, melyeknek az ízviláguk is nagyon egyedi.

Korfu Sidari város

Fotó: Fehér Zsolt (Korfu Sidari város)

 

A Szerelmesek csatornája

Azok a párok, akik a nászútjukat töltik itt, nem hagyhatják ki a Szerelmesek csatornáját, vagyis a Canal d’Amour-t. A homokdűnék között található tengeri átjáróról azt tartja a legenda, hogy ha a szerelmesek együtt ússzák át, akkor örökre együtt maradnak. Ha másért nem, a mozgásért és a csodás látványért mindenképp érdemes kipróbálni. És hát ki tudja – lehet, hogy pont a mi párkapcsolatunk lesz az, amely örökké fog tartani!

Corfu Canal d’Amour

Fotó: Rok Rok (Corfu Canal d’Amour)

 

Sidari Canal d’Amour

Fotó: Fehér Zsolt (Sidari Canal d’Amour)

 

Én és a Canal d’Amour

Fotó: Fehér Zsolt (Én és a Canal d’Amour)

 

Szerelmesek csatornája tengeri átjáró

Fotó: Fehér Zsolt (Szerelmesek csatornája tengeri átjáró)

 

Sidari strandjai mind homokosak és lassan mélyülő vizűek. A parton rengeteg a napozóágy, melyeket általában a bárok és az éttermek helyeznek ki vendégeik számára. Van ahol, ha fogyasztunk, akkor már használhatjuk is, de sok helyen külön fizetni kell érte. Ezzel kapcsolatosan mindenhol tájékoztatják a vendégeket.

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek
Sidari strandolók

Fotó: Fehér Zsolt (Sidari strandolók)

 

Annak érdekében, hogy könnyen felfedezhessük a környéket, bérelhetünk autót vagy quadot is. Mint bárhol másutt, itt is viszonylag könnyen és megfizethető áron juthatunk hozzá bérautóhoz. Azonban érdemes tudni, hogy a faluban nagyon pontosan járnak a buszok, így ha csak nem akarunk hosszabb túrára indulni, hagyatkozhatunk nyugodtan a buszokra.

Sidari vihar előtti hullámok

Fotó: Fehér Zsolt (Sidari vihar előtti hullámok)

 

Sidari az egész család számára kiváló hely, a lassan mélyülő stranddal, a finom ételekkel, a romantikus öblökkel, a közelében lévő látványosságokkal. Egész évben kitűnő klímával fogadja az ide látogatókat, csak augusztus végén és szeptemberben fúj erősen a szél – nincs vihar vagy eső, csupán erős a szélmozgás. Ettől függetlenül ilyenkor is remekül lehet itt nyaralni.

Achilleon Sissi kastély

Fotó: Fehér Zsolt (Achilleon Sissi kastély, fakultatív program)

 

Korfu Paleokastritsa strand

Fotó: Fehér Zsolt (Korfu Paleokastritsa strand, fakultatív program)

 

Korfu Bella Vista-kilátó

Fotó: Fehér Zsolt (Korfu Bella Vista-kilátó, fakultatív program)

 

Fakultatív programok

  • Albánia: hajóval érkezés Albániába majd Butrinti világöröksége kirándulás, majd svédasztalos étterem
  • Korfu Aqualand csúszdapark: európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja
  • Hajókirándulás kalózhajóval: hajókirándulás a jón tengeren, hagyományos görög-ebéd.
  • Görög est: tradicionális ételek-italok és görög zene, táncosműsor
  • Paxos-Antipaxos: hajókirándulás a két mesebeli szigetre, kék barlangok megtekintése
  • Korfu szigettúra: Kouloura-kilátó, Achilleon Sissi kastély, Kanoni-félsziget kilátó, Kerkira, Paleokastritsa, Bella Vista-kilátó
  • Búvárkodás: oxigénpalackos búvárprogram, megnézhetjük a tenger csodáit saját szemmel

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok