Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Paralia, maga a paradicsom

Mindenki szeretne egy tökéletes nyaralást eltölteni valahol, ha lehet, olcsón vagy legalábbis megfizethető áron. Ha Görögországot említi nekünk valaki, már hallhatjuk is a Zorba csodálatos ritmusát, magunk elé képzelhetjük a kis fehér lapos tetős házakkal tűzdelt elbűvölő tájat egy mesebelien kék tengerparttal, a nyugodt kis falvak pezsgő éjszakáit, és szinte érezhetjük az utcai gyros illatokat. Sokan álmodnak ilyen nyaralásról, hiszen a vendégszeretetükről híres görögök kultúrája varázslatos az emberek számára.

Agia Fotini templom

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Agia Fotini templom)

 

Görögország Paralia tengerpart

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Görögország Paralia tengerpart)

 

Halászfaluból turistaváros

Paralia Görögország egy elbűvölő kis városa, amely még nem is olyan régen egy egyszerű görög halászfalu volt. Mára már turistavárossá nőtte ki magát csodálatos tengerpartjával és azzal a tulajdonságával, hogy fekvése kedvező a turisták számára, hiszen a híres Meteorákhoz igencsak közel található, ugyanakkor Athén sincs messze innen. Thesszaloníki város 71 km-re fekszik Paraliától, ahol még nagyobb nyüzsgést találhatunk.

Meteora kolostor, világörökség

Fotó: alaskapine (meteora monastery, world heritage site) Meteora kolostor, világörökség.

 

Görögország Athén Akropolisz

Fotó: Titanas (Athens Acropolis 2007). Görögország Athén Akropolisz.

 

Thesszaloníki este, panoráma

Fotó: Marco Spaapen (Thesszaloníki este, panoráma)

 

A város rengeteg programot kínál azoknak a turistáknak, akik a mozgalmasabb nyaralást kedvelik, de a tengerpart is tökéletes választás azok számára, akik pihenésre és kikapcsolódásra vágynak. Nyugodt itt a nappali élet, amelyet a pezsgő éjszagai programok egy másik várossá varázsolnak. Kulturális rendezvények sorozata és feltöltő pihenés várja azokat a kirándulókat, akik ezt a kis görög várost választják nyaralásuk színhelyéül.

Paralia főtér

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Paralia főtér)

 

Minden korosztálynak ajánlott

Ha családos kirándulásra igyekszünk, nem kell amiatt fájjon a fejünk, hogy vajon a család minden tagja megkapja-e itt a neki megfelelő szórakozást, ugyanis Paraliában minden korosztály számára a nagyszerű programok széles skálája kínálkozik: kulturális programok a művelődni vágyóknak, mesébe illő tengerpart a pihenésre vágyóknak, bulizási lehetőségek kavalkádja a fiatalságnak, és még számos egyéb program, amely mindenki elvárásait kellőképpen kielégíti.

Paralia strand

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Paralia strand)

 

Az idilli tengerpart

Ha a képeslapokon látott tengerparti idillre gondolunk, gyakran az merül fel bennünk, hogy ilyen csak a fotókon van, de ha Paralia tengerpartjára látogatunk, itt épp olyan tiszta vizet és partot látunk, mint amilyent elvárnánk. A homokos part lassan mélyülő, így a gyerekek is biztonságban pancsolhatnak, míg a felnőttek koktélokat szürcsölnek a napernyők árnyékában. Esetlegesen unalmassá válna számunkra Paralia tengerpartja, átnézhetünk Olympic Beach strandjára, ami kb. 3,5 kilométert jelent, autóval vagy busszal 9 percet vesz igénybe.

Paralia strand

Fotó: someone10x (Grecia – Greece – Paralia Katerini 2009). Paralia strand.

 

Görögország Olympic Beach tengerpartja

Fotó: Gabriel (Olympic Beach, Greece). Görögország Olympic Beach tengerpartja

Érdekes programok

Ha Paraliára utazunk, nem azon kell gondolkodnunk, hogy vajon itt milyen programokon vehetünk részt, hanem hogy a rengeteg opcióból melyiket válasszuk. Innen is szerveznek kirándulásokat a híres görög turistalátványosságokhoz, de a városban is találhatunk különféle érdekes programokat: mind éjszaka, mind pedig napközben eltölthetjük hasznosan az időnket.

Paralia sétahajó

Fotó: someone10x (Grecia – Greece – Paralia Katerini 2009). Paralia sétahajó

A város utcáin sétálva egy különleges, csendes kis görög környezetbe csöppenünk, ahol megismerhetjük a kultúrát, amely ott körülvesz bennünket. Ha nem magunkra szeretnénk felfedezni a görög folklórt, akkor arra is adatik lehetőség, hogy egy szervezett rendezvény keretén belül egy görög esten vegyünk részt, amely vacsorából és az ahhoz fonódó népi szokásokból áll.

Görögország Paralia város

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Görögország Paralia város)

 

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek

Élvezhetjük a tengerparti szellőket az aranyló homokban. Este pedig vár a szórakozás. A bulizósabb típusokat várja a rengeteg tengerparti bulizó hely és taverna, míg a romantikusabbak megtapasztalhatják az éjszakai város szépségeit, vagy a tengerparton sétálhatnak.

Paralia büfé

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Paralia Gyros büfé)

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok