Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Zakynthos gyöngyszemei

Zakyntoson a turisták elé táruló kép hatalmas sziklafalak között egy kis fehér öböl türkizkék tengerrel, és az öbölben egy “roncs” hajót mutat mely valaha egy csempészhajó volt.  A fantasztikusan szép öböl partján kikötni egy hajóval  és fürödni ott, a hatalmas hullámokban, vagy a magasban levő  kiépített kilátóból megnézni a leírhatatlanul szép panorámát és  fotózni felejthetetlen élmény.  A sziklás hegyek megmászása egy kicsit embert próbáló, de felérve a csúcsra ugyancsak rendkívül élvezetes.

A Sziget egyik gyönyörűségét  Navagio öbölnek hívják.  LAGANAS városban érdemes megszállni a Nikolas elnevezésű 11 apartman ház egyikében. A hely olcsó és nagyon szép környezetben, igényesen kialakított szálláshelyek. A városban az élet nyüzsgő, forgatagos, koktélbárok, éttermek, szupermarketek sorakoznak. A tengerpart is közel van, és kitűnő alkalom egy jó fürdéshez, úszáshoz.

Zakynthos Navagio strand

Fotó: Nataša Stuper (Navagio beach, Zakynthos). Navagio strand, Zakynthos.

 

Zakynthosról minden út Zante Town-ba vezet. A kacskaringós, szerpentines út végén a városba érve hihetetlenül szép helyek fedezhetők fel. Ezen a területen is megtalálhatja bárki a számára kedvező olyan strandot amilyent szeret. Van homokos, kavicsos, sziklás.

Szent Denis templom, Zante város, Zakynthos, Görögország

Fotó: Heather Cowper (St Denis church, Zante town,Zakynthos, Greece) Szent Denis templom, Zante város, Zakynthos, Görögország)

 

Kirándulások alkalmával csodálatos helynek számítanak a Kék Barlangok, bárhol hajóra lehet szállni amik elvisznek erre a gyönyörű helyre.

Hajókirándulás Zakynthos Keri barlangoknál

Fotó: Heather Cowper (Boat trip to Keri caves, Zakynthos) Hajókirándulás Zakynthos Keri barlangoknál

Zakynthostól nem messze  van egy szélmalom, állítólag ebben van a sziget legdrágább szálláshelye. A másik szélmalom mellette meredek sziklán lehet lejutni a tengerhez egy kellemes fürdés reményében.

Gerakasban egy hihetetlen hosszú homokos part várja a látogatókat, a végében érdekesség a “cápa harapott szikla” .Az itteni strand fizetős, a jegy ellenében három órát lehet ott tartózkodni. Itt látogatható a “Teknős Nemzeti Park”, az itteni finom homokba rakják le a védett Caretta-Caretta teknősök a tojásaikat.

Zakynthos Vassilikos

Fotó: Jan Hammershaug (Gerakas tengerpart Vassilikos-ban)

 

Zakynthos Tengeri Nemzeti Park

Fotó: Heather Cowper (National Marine Park of Zakynthos)

 

A szigeten számtalan nevezetes strand található, mint például a Gerakas, Banana beach, Porto Zoro, Porto Roma, AG. Nikolaos, Makrigialos, Argassi, Alykes, Keri, Tsilivi, Marathia, Xigia, stb…

Porto Vrominál ha lefelé gyalogol valaki a hegyről akkor egy  gyönyörű kis öblöt láthat kishajókkal. Itt érdemes vizi biciklit bérelni és a közeli barlangokat így felkutatni.  Itt látható a híres Poseidon arca melyet a mondás szerint egy profi szobrász faragott kis a sziklából.

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok