Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Zakynthos fontos tudnivalók

Az utazási irodák honlapjain, ajánlataiban azt olvashatjuk, hogy az autó- és motorbérléshez nemzetközi jogosítvány szükséges. Ennek ne dőljünk be, nem igaz. A saját magyar jogosítványunk is tökéletesen elegendő a bérléshez! Az idegenvezető természetesen majd megpróbál rábeszélni, hogy attól a cégtől béreljük a motort, autót, quadot akikkel ők kapcsolatban állnak különben bármi történik ők nem tudnak segíteni. Az ő általuk ajánlott iroda legalább kétszeres, de sokszor háromszoros árat kér, mint a legjobb ajánlat. Járjunk nyitott szemmel, kérdezzük meg pár kölcsönzőben az árakat és ezután döntsünk. Görögországban általában 10 euróért lehet bérelni quadot naponta, de lehet harminc euróért is.

Nap, homok és a tenger Zakynthoson

Fotó: Jase™ (|~Sun, sand and sea~|) Nap, homok és a tenger Zakynthoson

 

Csapvizet semmiképpen ne igyunk, a szívósabbak nyugodtan használhatják fogmosásra. Akinek érzékenyebb a gyomra az jobb, ha ásványvizet használ a fogmosáshoz is. A hatos karton ásványvíz olcsóbb kint, mint nálunk. Körülbelül 1,5 euró egy karton víz.

Az UV sugárzás nagyon erős a szigeten, ezért magas faktorszámú naptej használata kötelező a napozás során! Fehér bőrűek kerüljék a napsütés 11-16 óra között. Célszerű venne egy szalmakalapot is, hogy védjük a fejünket a tűző napsütéstől, mert a napszúrás könnyen jön és nagyon meg tudja keseríteni a nyaralást.

Zakynthoson erős az UV sugárzás

Fotó: MattLake (Zakynthoson erős az UV sugárzás)

 

Sajnos a szúnyogoktól nem szabadulunk meg a szigeten, mert van a közelben édesvíz. Nincs belőlük sok, de az a néhány is pont elég ami össze-vissza csipked. Elektromos szúnyogriasztó nagyon jó szolgálatot tehet!

A hálózati feszültség 220V, mint hazánkban.
Fakultatív kirándulások befizetésénél is érvényesek az autóbérlésnél leírtak. Kérdezzünk több helyen is és válasszuk a számunkra a legjobbat. A helyi irodák általában olcsóbbak, de szinte soha nincs magyar idegenvezetés.

Zakynthos Navagio-öböl

Fotó: Radim M (Zakynthos Navagio-öböl)

 

Időeltolódás +1 óra, tehát ha Magyarországon reggel 7 óra van, akkor Zakynthoson reggel 8 óra van. Ne felejtsük el átállítani az óránkat azonnal, amikor a szigetre érünk, mert el fogjuk felejteni és ez később kellemetlenségeket okozhat. Erre majd az idegenvezető is figyelmeztetni fog.
 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok