Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Paralia fakultatív programok

Egyik kedvelt program a látogatók körében a Görög Est, ez egy kellemesen elköltött görög vacsora, igazi jellegzetes helyi vörös bor kíséretében, a görög népviseletbe öltözött táncosok bemutatják és tanítják is a néptáncot, igen kellemes este tölthető el ily módon.

Paralia strand

Fotó: Fehérné Rátonyi Nikoletta (Paralia tengerpart)

 

Egy napos kirándulás keretében meglátogathatják Athén nevezetességeit, az ókori világ legszebb épületegyüttese, az Akropolisz, mindig lenyűgöző látványt nyújt, letekintve a városra az Akropoliszról gyönyörű látvány tárul a vendég szeme elé, szép időben el lehet látni a Pireuszig, de a Dionüszosz színház, az Areioszpagosz, Herodes Atticus színháza, Lükabettosz domb, az Agora mind lenyűgözi a szemlélődőt.

Akropolisz Parthenón

Fotó: Roger (Akropolisz Parthenón)

 

Autóbuszos városnézés keretében lehetőség nyílik megcsodálni Athén legszebb épületeit, az Egyetem, Nemzeti Könyvtár, Akadémia, Parlament és Elnöki Palota, a híres Stadion, Zeusz Temploma, Hadrianus -Diadalívét. A sok látnivaló után kellemes séta és vásárlási valamint pihenési lehetőséggel várja a Plaka, az óváros. Még annyi erőt érdemes tartogatni az élménydús nap után, hogy megtekintse a hazafelé úton a Thermopülai emlékművet.

 

A Meteorák, a ” lebegő kolostorok” egyszerűen leírhatatlan látványt nyújtanak a sziklacsúcsokon, 24 maradt az idők folyamán, napjainkban 6 látogatható, a lakóik iránti tisztelet miatt, kötelező előírás van az öltözetre, hölgyek számára fedett váll, hosszú szoknya, férfiaknál a térd eltakarása követelmény, viszont ha nincs megfelelő ruházat a bejáratnál lehet kérni.

Görögország meteorák

Fotó: Mateus Pabst ( Naplemenete a Meteoráknál)

 

Olymposz-hegy, a hegy csodálatos látványt nyújt felhőkbe vesző csipkés oromzatával, ez Görögország legmagasabb hegycsúcsa, ugyanakkor a látogatás egy igazi kis hegyi görög faluba igazi bepillantást ad az egyszerű emberek mindennapjaiba, Litóchoroból el lehet kényelmesen sétálni a népszerű Vythos vízesésig, utána egy igazi kis falu tavernájában eredeti görög ebéd várja a megfáradt utast.

Olymposz-hegy

Fotó: Christoph Faak (Olymposz-hegy)

 

Ha igazi buja, zöld növényzetre vágyik, kihagyhatatlan a Skiathos szigetére tett hajós látogatás, először a csodálatos fővárost fedezhetik fel szabadprogram keretében, majd pihenni, fürdőzni lehet kimondottan homokos strandjáról híres Koukounaries strandon, alacsony, hűst és árnyékot adó fák között helyezkednek el. ez a strandszakasz igazi pihenést biztosítva.

Görögország Skiathos

Fotó: Son of Groucho (Görögország Skiathos)

 

Koukounaries strand

Fotó: Αλέξανδρος (Koukounaries strand)

 

Athos csak férfiak által lakott Kolostor-köztársasága hajókirándulás keretében tekinthető meg, a hajóút egészen közel visz a kolostorokhoz, csodálatos látványt nyújtanak, fényképezni is lehet a hajóról. Ouranoupoliban, “az égi városban” két órás pihenő vár a látogatókra, nagyon különleges, misztikus szép napot tölthet el az, aki egy ilyen hajókázáson részt vesz.

Athosz-hegyi kolostor köztársaság

Fotó: Niz Mohamed (Athosz-hegyi kolostor köztársaság)

 

De ha mégis a strand, víz környékét választják, akkor érdemes részt venni a kalózhajós kiránduláson, lehetősége nyílik megismerni Litochoro partszakaszát, délre Paraliától, az Olymposz hegy lábánál a hajóról leugrándozva hűsölhet kristálytiszta tengervízben, a visszaúton a hajó kapitánya válogatott finomságokkal megvendégeli a fürdés, hajókázás során megéhezett utasokat és utána visszatérnek Paraliára, ahol ha erejük még engedi belevethetik magukat az éjszakai életbe.

Thessaloniki egy napos kirándulás, csúszdaparkja egyike Görögország legnagyobb aquaparkjainak, csak 100 km-re van Paraliától, a nyaralók egyszeri belépő megvásárlásával egész nap szabadon használhatják a csúszdákat, medencéket, napozóterületeket napággyal, napernyővel.

Thesszaloníki este

Fotó: Marco Spaapen (Thesszaloníki este)

 

De ha a várost szeretnék inkább megnézni , Görögország második legnagyobb városában tartalmas városnéző programra számíthat idegenvezető kíséretében, megtudhat olyan információkat, amelyekkel nem találkozik útikönyvekben, útikalauzokban,a Fellegvárról, a Dimitriosz Bazilikáról, vásárolhat a Bazárban, majd megtekintheti végül a híres Fehér Tornyot, a város szimbólumát.

Mint kis bemutatónkból láthatja nem csak az üdülőparadicsom kínál kiváló kikapcsolódási lehetőségeket, hanem a környék is tartogat pár titokzatos és rendkívüli szép élményt azok számára, akik szeretik a változatosságot.

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek

 

 

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok