Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Korfu látnivalók

Sok olyan hely van Korfun, amit nem szabad kihagyni az utazás során. Némelyik ezek közül közvetlenül Korfu történetével kapcsolatos, tehát méltán teszi híressé ezt a csoda szép szigetet.

Corfu Canal d’Amour

Fotó: Rok Rok (Corfu Canal d’Amour)

 

A Palokastritsai csodálatos Ortodox monostor a vélemények szerint a sziget második leghíresebb látnivalója! Az épületegyüttes Paleokastritsa központi részén egy dombon áll.

Paleokastritsa strand

Fotó: Fehér Zsolt (Korfu Paleokastritsa strand)

 

Az Achilleon palota Gastouri falu közelében látható. A palotát az 18 század végén Erzsébet királyné építette. A palota alsó szintjein nagyon látványos emlékkiállítás került berendezésre, mely Sissinek és II. Vilmosnak a korabeli tárgyait és bútorait mutatja be. Teremről teremre haladva igen sok szép tárgy csodálható meg.

Achilleon Sissi kastély

Fotó: Fehér Zsolt (Achilleon Sissi kastély)

 

Korfu nagyon közkedvelt látványosság az Aqualand, a sziget csúszda parkja. Negyvennél is több különböző csúszda, élménymedence és vízi attrakció nyújt élményekkel teli kikapcsolódást. Aqualandban van a világ harmadik legnagyobb hullám medencéje is, ebben két méter magas hullámokon lehet hánykolódni, nagy méretű felfújt gumigyűrűkben. A park rendkívüli kialakítása és rendezettsége mellett számtalan gyönyörű növényt és szépen parkosított területet foglal magába.

Angelokasztro vára egy 160 m magas szikla csúcsán őrködik a tenger felett, rendkívül látványos külsejével még inkább fokozva a táj fenséges hangulatát. Nevét Mikhaél Angelosz uralkodóról kapta aki építtette a várat.

A Kanoni félszigeten látható a híres Mon Repos palota, ezt a csodálatos épületet Sir Adam angol kormányzó építtette. A palota a királyi család nyarainak pihenő helye volt. A kastély jelenleg a Kerkirai önkormányzaté, melyet az eredeti állapotnak megfelelően újítottak fel és benne múzeumot működtetnek. Parkjában a messzi Afrikából és Indiából ideszállított különleges fák, bokrok és ritka növények díszítik, melyek sehol máshol nem található meg Görögországban.

 

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok