Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Az érintetlen természet hazája, Kefalónia

Utazzon akár 80%-kal jobb árakon!

Azon turisták számára, akik olyan nyaralóhelyet keresnek, ahol nincs nagy tömegturizmus, kitűnő választás Kefalónia szigete. Rengeteg látnivaló fogadja az ide érkezőket. A hatóságok szigorúan ellenőrzik itt a szállodafejlesztéseket, így mindenütt kiváló szolgáltatást nyújtanak. Ennek az a hátránya, hogy viszonylag magas árakkal kell számolni, és ha nem foglalunk időben, akkor nagyon gyorsan elfogynak a jó helyek.

Kefalonia

Fotó: Berit Watkin (Kefalonia)

 

Krisztálytiszta víz, Kefalónia

Fotó: Berit Watkin (The clear water, Kefalonia) Krisztálytiszta víz, Kefalónia

 

Ha sikerül szállást találnunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy olyan élményekben lehet itt részünk, mint amilyenben egyik görög szigeten sem. Mivel a sziget elég nagy, érdemes autót bérelni, hogy felfedezhessük. Domborzatának köszönhetően a biciklis túrák leginkább edzetteknek ajánlottak.

Myrtos part

Fotó: Tony Hisgett (Myrtos Beach 6) Myrtos part

 

kefalonia4

Fotó: Tony Hisgett (Kefalonia 4) Kefalónia dombos rész

 

Apró érdekességek

A sziget egyik látványossága, hogy szinte teljesen tele van görögfenyőkkel. Akik szeretnek az erdőben barangolni, azok számára igazi paradicsom a fenyők között sétálni. Másik érdekesség, hogy csak itt található meg a kistestű vadló.

Kefalónia naplemente

Fotó: Paul Wilkinson (sunset view across Kephalonia Bay, Greece) Kefalónia naplemente

 

A sziget nevének eredete máig titok. A görög legenda szerint egy ókori hősről kapta a nevét, de ha egy kicsit kutakodunk az ókori görög nyelvben, nagyon gyorsan rájöhetünk, hogy a sziget neve a kephalónia szóból származik, melynek jelentése „sziget fejjel”. Nincsenek írásos emlékek arról, hogy mikor és ki adta ezt a nevet a szigetnek, melynek érintetlen táján forgatták nemrég a közkedvelt filmet, a Corelli kapitány mandolinját. A filmben jól látható, hogy mennyire érintetlen itt még a táj.

Kefalónia érintetlen táj

Fotó: Tony Hisgett (Kefalonia 2) Kefalónia érintetlen táj

 

Finomságok tárháza

A hely természeti adottságainak, valamint a talajnak köszönhetően itt készítik a híres Robola bort. A fehér bor az igazán igényes ínyenceket is rabul ejti. A kiváló talajnak, illetve a tenger közelségének köszönheti egyedülálló aromáját.

Kefalónia Robola borászat

Fotó: schmilblick (Winery) Kefalónia Robola borászat

 

Amit még érdemes megkóstolni, az nem más, mint a fekete mazsola. Mivel sokkal finomabb, mint például az arany vagy a barna mazsola, ezért is nem meglepő, hogy az angol királyi család asztalán is ez található meg. A finomságok közül nem hagyhatjuk ki az isteni kakukkfűmézet sem, melynek teljesen más aromája van, mint a nálunk kapható mézeknek.

Gyros és Mythos sör

Fotó: momo (Gyros & local beer) Itt sem maradhat ki a gyros és a helyi Mythos sör

 

 

Napfény és strand

A csendes, eldugott kis öblökben mindenki megtalálhatja a számára legjobban megfelelő kikapcsolódási formát. Lehet akár egész nap napozni, úszkálni, vagy épp búvárkodni. Ha hajós kirándulásra indulnánk, akkor kiváló kiinduló pont lehet ez a sziget. Több olyan hajóút is indul, amely több napig is eltart, és a közelben fekvő szigeteket, városokat látogatja meg. Érdemes egy ilyenre befizetni, hisz a tengerről teljesen más, lenyűgöző látvány tárul majd elénk. A csodálatosan kimagasló hegy, az Enos szinte az egész szigetet uralja. Sokak véleménye szerint szinte együtt fodrozódik a tengerrel.

Kefalónia Myrtos tengerpart

Fotó: Tony Hisgett (Myrtos Beach 4) Kefalónia Myrtos tengerpart

 

Fényképezőgép tartozékok és alkatrészek
kefalonia9

Fotó: Tony Hisgett (Myrtos Beach 3) Kefalónia Myrtos strand

 

Halászfaluk és mozgalmas városok

A sziget fővárosa 1757 óta Argostoli, mely egyben a legnagyobb település is. Itt minden megtalálható a hangulatos kávézóktól az éjszakai élet színteréig. Ha igazi görög városkát szeretnénk látni, keressük föl Assos városát. Ami jellemző a görög életre, valamint az építészetre, itt mindent megtalálhatunk.

Kefalónia Argostoli

Fotó: Gary Bembridge (Argostoli Kefalonia Greece) Kefalónia Argostoli

 

Görögország, Kefalónia Assos

Fotó: Paul Wilkinson (Assos, Kephalonia, Greece) Görögország, Kefalónia Assos

 

Skala települést leginkább azok kedvelik, akik a csendes, nyugodt, meghitt nyaralásokat részesítik előnyben. Nem egy eldugott városról van szó, mégis nagyon csendes. Igazi görögös házaival, a fehér falakkal szinte mindenkit ámulatba ejt.

Szent Gerasimos kolostor

Fotó: schmilblick (Szent Gerasimos kolostor)

 

Évről-évre egyre többen választják ezt a helyet a nagy döntésük meghozatalára, egyre többen jönnek ide azért, hogy itt mondják ki a boldogító igent. Ez sok pár számára praktikus is, hisz szűk körben, meghitt hangulatban tarthatják meg az esküvőt, és utána általában itt is töltik a mézesheteket.

Kefalónia romantika

Fotó: Dan Taylor (Kefalonia)

 

Fakultatív programok:

  • Kefalonia szigettúra
  • Ainos-hegyi túra
  • Esti séta Argostoliban
  • Fiskardo hajókirándulás
  • Hajókirándulás Zakynthosra
  • Ithaka hajókirándulás
  • Görög est
  • Myrtos Beach-en strandolás
Hajókirándulás Zakynthosra

Fotó: Nataša Stuper (Navagio beach, Zakynthos) Hajókirándulás Zakynthosra

 

 

 

Facebook hozzászólások

hozzászólás

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok