Görögország nyaralás

Utazás, nyaralás, üdülés, szállás, Görögországban

Korfu látnivalók

Utazzon akár 80%-kal jobb árakon!

Sok olyan hely van Korfun, amit nem szabad kihagyni az utazás során. Némelyik ezek közül közvetlenül Korfu történetével kapcsolatos, tehát méltán teszi híressé ezt a csoda szép szigetet.

Corfu Canal d’Amour

Fotó: Rok Rok (Corfu Canal d’Amour)

 

A Palokastritsai csodálatos Ortodox monostor a vélemények szerint a sziget második leghíresebb látnivalója! Az épületegyüttes Paleokastritsa központi részén egy dombon áll.

Paleokastritsa strand

Fotó: Fehér Zsolt (Korfu Paleokastritsa strand)

 

Az Achilleon palota Gastouri falu közelében látható. A palotát az 18 század végén Erzsébet királyné építette. A palota alsó szintjein nagyon látványos emlékkiállítás került berendezésre, mely Sissinek és II. Vilmosnak a korabeli tárgyait és bútorait mutatja be. Teremről teremre haladva igen sok szép tárgy csodálható meg.

Achilleon Sissi kastély

Fotó: Fehér Zsolt (Achilleon Sissi kastély)

 

Korfu nagyon közkedvelt látványosság az Aqualand, a sziget csúszda parkja. Negyvennél is több különböző csúszda, élménymedence és vízi attrakció nyújt élményekkel teli kikapcsolódást. Aqualandban van a világ harmadik legnagyobb hullám medencéje is, ebben két méter magas hullámokon lehet hánykolódni, nagy méretű felfújt gumigyűrűkben. A park rendkívüli kialakítása és rendezettsége mellett számtalan gyönyörű növényt és szépen parkosított területet foglal magába.

Angelokasztro vára egy 160 m magas szikla csúcsán őrködik a tenger felett, rendkívül látványos külsejével még inkább fokozva a táj fenséges hangulatát. Nevét Mikhaél Angelosz uralkodóról kapta aki építtette a várat.

A Kanoni félszigeten látható a híres Mon Repos palota, ezt a csodálatos épületet Sir Adam angol kormányzó építtette. A palota a királyi család nyarainak pihenő helye volt. A kastély jelenleg a Kerkirai önkormányzaté, melyet az eredeti állapotnak megfelelően újítottak fel és benne múzeumot működtetnek. Parkjában a messzi Afrikából és Indiából ideszállított különleges fák, bokrok és ritka növények díszítik, melyek sehol máshol nem található meg Görögországban.

 

Facebook hozzászólások

hozzászólás

gorogorszagnyaralas.hu © Minden jog fenntartva - Szerzői jogok